lördag 20 november 2010

Foundation problem?!


Från vänster, översta raden.
1. Clinique Agne Solutions Liquid Makeup Foundation $25
2. Maybelline Dream Matte Mousse Foundation $7.94
3. Bare Escentuals breMinerals Original Foundation $25
4. Lumene Natural Code Matt Makeup Foundation $20
5. Makeup Store Liquid Foundation $25
6. Too Faced Magic Wand Foundation $22.75
7. Mac Face and Body Foundation $32

Är du ständigt på jakt efter den perfekta foundationen? Den som ska ge dig felfri hy? Tyvärr måste jag säga att det inte finns någon sådan foundation, iallafall inte enligt mina åsikter. Nej grunden för en frisk och välmående hy är rätt rengöring, det kommer vi gå in på längre fram. Men en bra grej för att ge intrycket av att man har en fin hy är en bra foundation som är anpassad efter din hudtyp och hudton.

När man letar efter foundation ska man se till att testa den på rätt ställe, och detta är käklinjen ner mot halsen. Om färgen smälter in fint och inte ger några synbara linjer, då har du hittat rätt. Då slipper man att basen ser ut som en mask på ansiktet vilket det lätt ser ut som om man har en foundation som är snäppet för mörk eller snäppet för ljus. Dessutom ska du se till att du har en foundation som är rätt nyans för din hudton, är du gul i undertonen, välj en foundation som har gul underton, är du rosa i undertonen välj en foundation som går åt det rosa hållet. Är du osäker på vad du har? Fråga en erfaren makeupartist som arbetar i en makeupaffär att hjälpa dig hitta rätt. Väljer du fel så kommer du antagligen inte känna dig bekväm i din foundation. Målet är att få det å se ut som att man inte har någon makeup på sig överhuvudtaget eller hur?!

Man ska även anpassa sin foundation efter om man har torr eller fet hy, oren eller blandat hy m.m. Nedan följer lite riktlinjer på vad för foundation som passar till vad!

Liquid foundation/Flytande foundation: Ger oftast lätt till medium täckning. Det finns fuktgivande flytande foundations som är speciellt anpassade för torr hy och olje-fria versioner med matt-finish som passar fet hy.

Cream foundation:  Ger oftast lätt till medium täckning, lite mer täckande än flytande foundation. Passar utmärkt för torr hy, försök undvika dessa foundations om du har fet/oren hy.

Färgad dagkräm:
Kan användas under foundation eller ensamt för minimalt med täckning, väldigt fuktgivande och är nästan som en flytande bronser.

Mineral foundation: Ger lätt till fullt täckande resultat. Går lätt och snabbt att applicera. Är skonsamt mot huden och innehåller naturliga ingredienser. Passar de flesta hudtyper.

 När man applicerar foundation så kan man även använda sig av olika verktyg, det finns foundation penslar vilket är mer optimalt för flytande foundation, svampar som är mer anpassat efter creamfoundatins eller mousse foundation och min dina egna fingrar! Att applicera foundation med fingrarna ger oftast ett väldigt naturligt intryck och man behöver mindre foundation då det inte suger upp någon onödig foundation. Testa dig fram och hitta din personliga favorit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du ställa en fråga om du har den eller bara säga vad du har på hjärtat! Here you can write your question or just say what comes to your heart!